Mile_od_ocaja Savesni građanin


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 2175
Komentari (5)
Problemi u saobraćaju
  • Slučaj postavljen: 03-10-2019
  • Stvaranje guzvi zbog neadekvatnog rezima semafora
Krajiška 81 - Zemun - Beograd
  • Model aparata:
  • Marka aparata:
  • Originalni datum slike:
  • Obrada slike:
Postovani,

Poslednjih dana doslo je do stvaranje velikih guzvi u oba smera na putu E-75 na raskrsnici sa ulicom Milana Resetara. Naime, ocigledno zbog promene rezima rada semafora (zeleno svetlo je ukljuceno oko 26s, a crveno oko 53s) fomiraju se kolone vozila do bolnice Bezanijska kosa odnosno Postanskog centra u drugom smeru. Ranije nije bilo takvih problema i pored velikog broja vozila.

Molim nadlezne da optimizuju rad semafora, jer su stvorili guzve ovakvim rezimom. S obzirom da tu prolazim godinama mogu da zakljucim da nije postojalo opravdanih razloga za promenu.

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (5)
Kada je put slabo opterecen, a to je trenutno samo u toku noci, zeleni talas zaista radi.

Sve je to super namesteno, ali prosto, realno stanje treba proveriti, na licu mesta od otprilike 07:30 pa sve do 19:30h. Ono sto je bilo na Pancevackom mostu nekada, samo u spicevima, sada je ovde i to ceo dan.

Neka se ljudi koji su podesili zeleni talas provozaju u bilo kom periodu osim nocu ovim putem.

Sami ce da vide, ako ih zaista zanima da pomognu ljudima koji zive ovde. Najlakse je reci "mi smo namestili da to radi kako treba, zeleni talas jeste ako mi kazemo da jeste, ne znamo o cemu uopste vi pricate"
03-12-2019 00:54:09
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za saobraćaj:

"Поштовани,

Дуж потеза којој припада и раскрсница улица Милана Решетара и Аутопут за Нови Сад, према пројектној документацији, семафори су синхронизовани и програмирани да раде у линијској координацији („зелени талас“).

У циљу провере одступања у односу на пројектовани начин рада, обавештено је ЈП „Путеви Београда“ који су надлежни за послове одржавања семафорске сигнализације на уличној мрежи града Београда.

Срдачан поздрав
Секретаријат за саобраћај
Одељење за информисање"
23-10-2019 19:08:57
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za inspekcijske poslove:

"Поштовани,

С обзиром да је пријава прослеђена надлежном органу, инспекције Секретаријата за инспекцијске послове неће поступати по пријави.

Секретаријат за инспекцијске послове"
11-10-2019 09:21:51
Potpuno ste u pravu.

S obzirom da u ovu raskrsnicu iz pravca Plavih Horizonata i zel. stanice Zemun ide veoma mali broj vozila uopste nije jasno zasto taj semafor kao i sledeci kod Volvo servisa ne pustaju zeleno cak i duze od minut a crveno skrate na 15-20 sek.
05-10-2019 01:04:56
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: GO Zemun, Sekretarijat za saobraćaj, JP Putevi Beograda, JKP Beograd put.
03-10-2019 12:29:09
  
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI
Obaveštavamo vas da portal Moja inicijativa, jedinstveno mesto za prijem predstavki građana i njihovu distribuciju nadležnima, prestaje sa radom 16. aprila 2020. godine.
S obzirom na to da nakon više od 4 godine transparentnosti, entuzijazma i volontiranja nismo uspeli da zainteresujemo relevantne fondacije i institucije za podršku našem programu, prinuđeni smo na ovaj korak.
Pomenuta podrška je u ovoj situaciji neophodna kako bismo mogli da se na adekvatan način posvetimo unapređenju funkcionisanja aplikacije mojainicijativa.com, i, na taj način, rešavanju problema hiljada građana i organizacija kroz njihovu vidljivost za nadležne organe.
Zahvaljujemo se svima na učešću, pomoći i angažovanju u radu građanskog portala mojainicijativa.com, sa zajedničkim ciljem da svoje okruženje učinimo boljim mestom za život i rad.

Tim Moja inicijativa
Udruženje građana "Klikni glasno"