Ana Šiljković Građanin


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 2174
Komentari (3)
Životinje - problemi
  • Slučaj postavljen: 03-10-2019
  • Vlasnički psi bez povoca
Šetalište Lazaro Kardenasa, Novi Beograd, blok 45 - Novi Beograd
  • Model aparata:
  • Marka aparata:
  • Originalni datum slike:
  • Obrada slike:
U bloku 45, Novi Beograd, šetalištem Lazaro Kardenasa šeta slobodno mnogo vlasničkih pasa bez povoca. Koliko sam upoznata sa zakonom, pas može biti slobodan samo ukoliko se nalazi u prostoru pogodnom za pse (parkovi za pse) ili u vlasničkom dvorištu. U svakom drugom slučaju psi trebaju biti na povocu. U bloku, kao i na Savskom šetalištu, postoji dosta prostora bez saobraćaja gde uglavnom deca provode vreme posebno zato što se tu nalazi 3 vrtića i jedna škola. Pre godinu dana je moje dete bilo ujedeno od strane jednog vlasničkog psa što je bilo i prijavljeno policiji koja je dala opomenu vlasniku koji se ne pridržava te opomene. Nije problem samo u jednom vlasniku, skoro svi vlasnici pasa u našem bloku se ponašaju na isti način. Pre dva dana sam vraćajući se iz vrtića sa detetom prisustvovala jednom malom incidentu gde je vlasnik psa pustio psa sa povoca a on krenuo da laje i napada ženu sa detetom. Ne znam da li je prijavila slučaj. Slike i snimke ne posedujem, nikada nisam mislila da ću morati da dokazujem nešto što komunalna policija može da zaključi samo da se jednom prošeta šetalištima kroz blok. Uostalom, verujem da bih izazvala bes i nezadovoljstvo vlasnika koje bih slikala i snimala te ne želim da pomislim šta bi onda oni meni uradili. Ovo postaje sve veći problem a mislim da nije poenta da roditelji vezuju decu, već da životinje budu vezane. Molim da se obrati pažnja ili eventualno izreknu opomene vlasnicima pasa, ili možda neke pisane poruke na kritičnim mestima kako bi se izbegle nezgodne situacije.

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (3)
Dobili smo odgovor od komunalne inspekcije GO Novi Beograd:

"Поштовани,

Обавештавамо Вас да ће комунални инспектор проверити стање на лицу места и покренути поступак инспекцијског надзора уколико затекне лица у вршењу прекршаја-вођење паса без повоца. Такође, можете се обратити и комуналној милицији која такође има овлашћења на успостављању комуналног реда из области држања домаћих животиња и кућних љубимаца.

Комунална инспекција ГО Нови Београд"

Čekamo odgovor pomenutog nadležnog organa.
11-10-2019 11:42:50
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za inspekcijske poslove:

"Поштовани,

С обзиром да је пријава прослеђена надлежном органу, инспекције Секретаријата за инспекцијске послове неће поступати по пријави.

Секретаријат за инспекцијске послове"
11-10-2019 09:23:52
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: GO Novi Beograd, Sekretarijat za inspekcijske poslove, Sekretarijat za poslove komunalne policije, JKP Zelenilo Beograd.
03-10-2019 12:26:28
  
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
  • Bankina
  • Objavio Tanakh
  • Prijavljena inicijativa
INICIJATIVU PRATI