novicvrle Savesni građanin


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 2151
Komentari (8)
Pešački prelaz
 • Slučaj postavljen: 23-09-2019
 • Rešenje saobraćajne situacije kod osnovne škole "Vasa Čarapić", Beli Potok
Beograd, Beli Potok, Avalska 48a - Voždovac - Beograd
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike:
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike:
Osnovna škola "Vasa Čarapić", matična zgrada Beli Potok, ima problem sa ne obnavljanjem pešačkih prelaza i ležećih policajaca na ulici na putu ka školi (posle uspešnog rešenja problema kanalizacije i rekonstrukcije ulice).
Ulica je rekonstruisana letos kada je rešen višegodišnji problem sa ne postojanjem kanalizacije škole, ali horizontalna saobraćajna signalizacija nije vraćena u predjašnje stanje (pešački prelazi i ležeći policajci/usporivači saobraćaja).
Po navodima direktora, škola je više puta urgirala kod nadležnih, ali bez rezultata, pa molim da školi ne adresirate molbe.
Privatno smo slali Beograd putu molbe za rešenje situacije, takodje bez rezultata.

Ovaj put jedinstveni, ispred Saveta roditelja naše škole molim za pomoć za trajno rešenje tog problema ovog dela naše škole !
Hvala unapred na pomoći !
Prateća dokumentacija

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (8)
Situacija je i dalje indentična.
Snimio sam video, koji pri prikazuje stanje kod sva tri objekta naše škole po pitanju saobraćajnih problema, tj. nepostojanja usporivača saobračaja i pešačkih prelaza.
Molim pogledajte ...
18-11-2019 08:29:56
Inicijativu sa novim dopisima i dokaznim materijalom poslali smo na adrese: JP "Putevi Beograda", Sekretarijat za saobraćaj i Sekretarijat za inspekcijske poslove.
18-10-2019 12:14:06
Ovo je urađeno juče pored škole u Belom Potoku, jedan pešački prelaz i par natpisa "ŠKOLA" na kolovozu su vraćeni u pređašnje stanje, kao i osveženje drugog pešačkog prelaza na ulici ka školi, koja nije bila obuhvaćena rekostrukcijom.
Ležeći policajci nisu vraćeni.

Kod ostala dva objekta naše škole nije uradjeno ništa.
17-10-2019 17:50:37
Danas je obnovljena horizontalna signalizacija kod matične školske zgrade u Belom Potoku, ali ležeći policajci nisu vraćeni.
Kod isturenih odeljenja u Zucu i Pinosavi ništa nije uradjeno.
Veoma je čudno da nema nikakvog odgovora od institucija, verovatno ima bitnijih stvari od bezbednosti dece !?!
16-10-2019 22:09:41
Inicijativu sa novim dopisom poslali smo na adrese: Uprava saobraćajne policije za grad Beograd, JP "Putevi Beograda", Sekretarijat za saobraćaj i Sekretarijat za inspekcijske poslove.
02-10-2019 20:18:09
Kao i svih godina borbe za semafor na Avalskom putu, kod škole u Belom Potoku, uvek smo imali najviše podrške od saobraćajne policije.
Koristim ovu priliku da opet javno pohvalim saobraćajnu policiju za inicijativu !

Sramota je da nema odgovora od ostalih institucija, koje su direktno nadležne za ovaj tip saobraćajnog problema školske dece.
01-10-2019 19:18:00
Dobili smo obaveštenje od Uprave saobraćajne policije za grad Beograd:

"Република Србија
Министарство унутрашњих послова
Дирекција полиције
Полицијска управа за град Београд
Управа саобраћајне полиције
03.15.4 Број: 774/19
Дана 01.10.2019. године
Љермонтова 12а
Београд

Поштовани,

У вези Вашег дописа којим сте нам се обратили, обавештавамо Вас да је исти прослеђен Секретаријату за инспекцијске послове, на даљу надлежност и поступање.

С поштовањем"
01-10-2019 16:10:51
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: GO Voždovac, Sekretarijat za saobraćaj, USP za grad Beograd, JP Putevi Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
23-09-2019 21:54:11
 
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
 • Otpao znak
 • Objavio boeing
 • Prijavljena inicijativa
INICIJATIVU PRATI
Obaveštavamo vas da portal Moja inicijativa, jedinstveno mesto za prijem predstavki građana i njihovu distribuciju nadležnima, prestaje sa radom 16. aprila 2020. godine.
S obzirom na to da nakon više od 4 godine transparentnosti, entuzijazma i volontiranja nismo uspeli da zainteresujemo relevantne fondacije i institucije za podršku našem programu, prinuđeni smo na ovaj korak.
Pomenuta podrška je u ovoj situaciji neophodna kako bismo mogli da se na adekvatan način posvetimo unapređenju funkcionisanja aplikacije mojainicijativa.com, i, na taj način, rešavanju problema hiljada građana i organizacija kroz njihovu vidljivost za nadležne organe.
Zahvaljujemo se svima na učešću, pomoći i angažovanju u radu građanskog portala mojainicijativa.com, sa zajedničkim ciljem da svoje okruženje učinimo boljim mestom za život i rad.

Tim Moja inicijativa
Udruženje građana "Klikni glasno"