novicvrle Savesni građanin


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 2150
Komentari (9)
Pešački prelaz
 • Slučaj postavljen: 23-09-2019
 • Rešenje saobraćajne situacije kod osnovne škole "Vasa Čarapić", odeljenje Zuce
Beograd, Zuce, 14. Nova 7 - Voždovac - Beograd
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike: Picasa
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike:
Osnovna škola "Vasa Čarapić", istureno odeljenje Zuce, ima veliki problem sa ne postojanjem pešačkog prelaza i ležećih policajaca na glavnoj ulici uz školu.
Ulica je rekonstruisana prošle godine, ali ne postoji pešački prelaz koji bi deca koristila, kao ni ležeći policajci/usporivači saobraćaja na glavnoj ulici na prilazima školi iz oba smera.
Po navodima direktora, škola je više puta urgirala kod nadležnih, ali bez rezultata, pa molim da školi ne adresirate molbe.
Privatno smo slali Beograd putu molbe za rešenje situacije, takodje bez rezultata.

Ovaj put jedinstveni, ispred Saveta roditelja naše škole molim za pomoć za trajno rešenje bar tog problema ovog dela naše škole !
Hvala unapred na pomoći !
Prateća dokumentacija

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (9)
Molio bih administratora da ponovi molbu instutucijama za ovo odeljenje naše škole, bar za hitno vraćanje pešačkog prelaza pre zime !
Hvala
26-11-2019 20:40:24
Situacija je i dalje indentična.
Snimio sam video, koji pri prikazuje stanje kod sva tri objekta naše škole po pitanju saobraćajnih problema, tj. nepostojanja usporivača saobračaja i pešačkih prelaza.
Molim pogledajte ...
18-11-2019 08:30:32
Inicijativu sa novim dopisom poslali smo na adrese: Uprava saobraćajne policije za grad Beograd, JP "Putevi Beograda" i Sekretarijat za saobraćaj.
02-10-2019 20:16:28
Kao i svih godina borbe za semafor na Avalskom putu, kod škole u Belom Potoku, uvek smo imali najviše podrške od saobraćajne policije.
Koristim ovu priliku da opet javno pohvalim saobraćajnu policiju za inicijativu !
01-10-2019 19:19:46
Dobili smo obaveštenje od Uprave saobraćajne policije za grad Beograd:

"Република Србија
Министарство унутрашњих послова
Дирекција полиције
Полицијска управа за град Београд
Управа саобраћајне полиције
03.15.4 Број: 773/19
Дана 01.10.2019. године
Љермонтова 12а
Београд

Поштовани,

У вези Вашег дописа којим сте нам се обратили, обавештавамо Вас да је исти прослеђен Секретаријату за инспекцијске послове, на даљу надлежност и поступање.

С поштовањем"
01-10-2019 16:09:32
Super, nadam se da ćemo i za ostale objekte naše škole uskoro dobiti sličan odgovor!
30-09-2019 14:16:18
Dobili smo odgovor od JP "Putevi Beograda":

"Поштовани,

Обавештавамо Вас да су ЈП „Путеви Београда“ вашу пријаву проследили извођачу радова да саобраћајну сигнализацију и опрему, после извршених радова на реконструкцији Улице Нова 14., у зони Основне школе „Васа Чарапић“, врати у првобитно и технички исправно стање у најкраћем временском року.

С поштовањем,
ЈП „Путеви Београда“ "
30-09-2019 13:04:59
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za inspekcijske poslove:

"Поштовани,

С обзиром да је пријава прослеђена надлежном органу, инспекције Секретаријата за инспекцијске послове неће поступати по пријави.

Секретаријат за инспекцијске послове"
30-09-2019 13:04:17
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: GO Voždovac, Sekretarijat za saobraćaj, USP za grad Beograd, JP "Putevi Beograda", Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
23-09-2019 21:53:41
 
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
 • Otpao znak
 • Objavio boeing
 • Prijavljena inicijativa
INICIJATIVU PRATI
Obaveštavamo vas da portal Moja inicijativa, jedinstveno mesto za prijem predstavki građana i njihovu distribuciju nadležnima, prestaje sa radom 16. aprila 2020. godine.
S obzirom na to da nakon više od 4 godine transparentnosti, entuzijazma i volontiranja nismo uspeli da zainteresujemo relevantne fondacije i institucije za podršku našem programu, prinuđeni smo na ovaj korak.
Pomenuta podrška je u ovoj situaciji neophodna kako bismo mogli da se na adekvatan način posvetimo unapređenju funkcionisanja aplikacije mojainicijativa.com, i, na taj način, rešavanju problema hiljada građana i organizacija kroz njihovu vidljivost za nadležne organe.
Zahvaljujemo se svima na učešću, pomoći i angažovanju u radu građanskog portala mojainicijativa.com, sa zajedničkim ciljem da svoje okruženje učinimo boljim mestom za život i rad.

Tim Moja inicijativa
Udruženje građana "Klikni glasno"