Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 2048
Komentari (6)
Ostalo
 • Slučaj postavljen: 12-07-2019
 • Asfaltiranje ulice
Braće Jerkovića - Smederevo
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike:
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike:
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike:
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike:
Želim da iskoristim priliku da ovde spomenem zahtev koji će i pismenim putem biti upućen Mesnoj zajednici “25 Maj” u Smederevu u nadi za eskalacijom i pronalaženjem TRAJNOG rešenja sanacije ulice u povećanju bezbednosti puta celom dužinom u ulici BRAĆE JERKOVIĆA. Ulica je nebezbedna za kretanje pešaka i vozila. Opšti predlog je da se ulica asfaltira celom dužinom. Ulica je jednosmerna, slepa, uzanija, izuzetno kamenita sa rasutim krupnim i sitnijim kamenjem, razdorenim zemljistem, isturenim sahtama i predstavlja otvorenu i ozbiljnu OPASNOST PO BEZBEDNOST GRADJANA I VOZILA. Ulica je bila nasuta pre par godina struganim asfaltom što nije bilo adekvatno rešenje jer se vrlo brzo usred i uticaja vremenskih (ne)prilika put pretvorio u nebezbedni prolaz gde morate paziti na svaki korak zbog ne samo opasnosti od pada već i sigurne povrede a i oštećenja vozila. U par navrata je dolazilo i do uganuća, pa čak i višestrukog preloma usled pada u datoj ulici. Za to postoji I medicinska dokumentacija koja se može dati u prilog a neki su pretrpeli I materijalnu štetu na vozilima usled “nasukavanja” na isturene šahte. U ulici ima starijih a i dece koji su pretrpeli povrede usled pada, jednom prilikom se desilo zbog neprohodnosti da vozilo hitne pomoći nije moglo proći ulicom uzbrdo i da su morali na ležaju sneti dole pacijenta. Usled sve većeg propadanja puta a u skladu sa time povećanog broja povreda i generalno POVEĆANJA NEBEZBEDNOSTI PUTA zahtevamo ŠTO HITNIJE PRONALAŽENJE, TRAJNOG REŠENJA za otklanjanje datog problema. Nadležni mogu izaći na teren u bilo kom trenutku i uveriti se u verodostojnost svega ovde navedenog.
SVI naseljeni u BRAĆE JERKOVIĆ ulici apeluju da se konačno problem reši jer je zaista više postalo mučno da se prolazi ulicom bilo pešaka bilo vozilom.
MOLIMO VAS da sa velikom ozbiljnošću uzmete u obzir i pristupite trajnom rešenju ovog problema radi BEZBEDNOSTI vaših građana.

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (6)
Inicijativu sa dopisima i materijalima poslali smo na adrese: JKP Parking servis Smederevo, JP Direkcija za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište Smederevo, Kabinet Gradonačelnika grada Smedereva i Odeljenje za opštu upravu, mesne zajednice, vanredne situacije i zajedničke poslove.
06-10-2019 14:15:51
Postovani, proslo je par meseci od prijave date inicijative i nismo dobili ikakvu povratnu zvanicnu informaciju sem toga da cemo blagovremeno biti informisani ako i za kada se planira asfaltiranje ulice sto je poprilicno nedefinisan okvir za ikakav odgovor. Molim za smernice kako dalje postupiti u ovom slucaju. Hvala.
04-10-2019 10:35:41
Dobili smo obaveštenje od Saobraćajne inspekcije opštine Smederevo:

"Postupajuci po dobijenoj informaciji putem elektronske poste, saobracajna inspekcija nakon izvrsenog obilaska saobracajnice, dana 24.07.2019. godine, izdala resenje upravljacu puta JKP Parking servis sanaciju uocenih udarnih rupa kako bi se stvorili uslovi za neometano odvijanje saobracaja.

Saobracajna inspekcija nema nadleznosti izdavanja naloga za presvlacenje ulice asvaltom, ali ce uputiti zahtev upravljacu puta da dostavi informaciju da li se i kada planira asvaltiranje ulice Brace Jerkovic u Smederevu, o cemu cete pravovremeno biti obavesteni."

Nov dopis (25-07-2019 15:26:05) poslali smo Saobraćajnoj inspekciji.
25-07-2019 18:45:16
Zahtev sa potpisima naseljenih uz slika kao prilog za ulicu Brace Jerkovica je predat 16.07. MZ ''25 Maj'' i zahtev je takodje elektronski danas poslat putem zvanicnog gradskog Call center - Sistem 48 aplikacije. Odgovor putem SMS-a koji je dobijen je sledeci:
"POSTUPAJUCI PO DOBIJENOJ INFORMACIJI PUTEM ELEKTRONSKE POSTE, SAOBRACAJNA INSPEKCIJA NAKON IZVRSENOG OBILASKA SAOBRACAJNICE, DANA 24.07.2019. GODINE, IZDALA RESENJE UPRAVLJACU PUTA JKP PARKING SERVIS SANACIJU UOCENIH UDARNIH RUPA KAKO BI SE STVORILI USLOVI ZA NEOMETANO ODVIJANJE SAOBRACAJA. SAOBRACAJNA INSPEKCIJA NEMA NADLEZNOSTI IZDAVANJA NALOGA ZA PRESVLACENJE ULICE ASVALTOM, ALI CE UPUTITI ZAHTEV UPRAVLJACU PUTA DA DOSTAVI INFORMACIJU DA LI SE I KADA PLANIRA ASVALTIRANJE ULICE BRACE JERKOVIC U SMEDEREV."
Ne znam da li ce biti poslata povratna informacija o odgovoru od strane upravljaca puta kao dodatna i koji se dodatni koraci mogu preduzeti kako bi se zahtev realizovao jer je zaista od velikog znacaja za sve nas u naselju. Molim za dopunu odgovora. Zahvaljujem.
25-07-2019 15:26:05
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: Odeljenje za opštu upravu, mesne zajednice, vanredne situacije i zajedničke poslove, Odeljenje za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije, Kabinet Gradonačelnika grada Smedereva, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
12-07-2019 13:55:52
Nadam se da će dati slučaj dobiti i pozitivan epilog.
12-07-2019 12:45:29
 
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI