nbg_sava Gradski krstaš


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 2018
Komentari (5)
Garaže i parkirališta
  • Slučaj postavljen: 22-06-2019
  • Rešavanje problema sa parkingom: Blok 70a
Omladinskih brigada 91 - Novi Beograd
  • Model aparata:
  • Marka aparata:
  • Originalni datum slike:
  • Obrada slike:
Ova inicijativa bi lako mogla da se proširi tako da glasi "rešavanje problema sa parkingom u blokovima", ali od nečega mora da se krene.

Zbog ogromnog broja splavova koje "krase" levu savsku obalu na potezu od bloka 45 do bloka 70a, gro posetilaca do istih dolazi privatnim automobilima i parkira se na parkiralištima namenjenim za stanare.

To načelno ne bi bio nikakav problem sam po sebi, jer ti parkinzi nisu ničija privatna svojina, tako da svako ima pravo da proba tu da nađe mesto. Međutim, problem je što ti parkinzi ni izbliza nisu dovoljni ni za same stanare, tako da je stotinak automobila u svako doba dana parkirano na trotoarima unutar bloka, što je takođe razumljivo, jer su vlasnici istih prinuđeni da parkiraju tu, prosto nema drugog rešenja.

Nakon nekoliko godina statusa kvo i podnošljivog stanja, situacija sada prelazi svaku moguću normalnu meru. Zato, pokrećem inicijativu sa tri cilja:

1. Izgradnja dve spratne garaže na krajevima ulica Omladinskih brigada i Dr Agostina Neta (obeleženo u prilogu)
2. Zoniranje svih postojećih parking mesta
3. Popravka svih parking mesta oštećenih korenjima drveća (nekih 15 %)

Jasno je da su i za izgradnju najobičnije pešačke staze ovde potrebne godine i da u sve to treba da se uključe desetine raznih službi (https://www.mojainicijativa.com/index.php/inicijative/inicijativa/1764), ali bolje početi ikad nego nikad, naročito jer je ovo već najavljeno u izjavama raznih političara, a vezano za premeštanje tramvajskog mosta na ovaj potez (inicijative https://www.mojainicijativa.com/index.php/inicijative/inicijativa/1390 i https://www.mojainicijativa.com/index.php/inicijative/inicijativa/1377).

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (5)
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za saobraćaj:

"Поштовани,

Секретаријат за саобраћај је надлежан за обележавање паркинг места у оквиру јавних саобраћајних површина (улично паркирање) и утврђивање режима паркирања. Недостатак паркинг места у појединим деловима града не може се обезбедити у оквиру регулације улице. Недостатак паркинг места представља урбанистички проблем. Решавању проблема првенствено треба приступити изградњом додатних капацитета за паркирање изван регулације улице на слободним и унутарблоковским површинама.

У вези планирања и изградње додатних капацитета за паркирање можете се обратити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове и Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда Ј.П.

Срдачан поздрав
Секретаријат за саобраћај
Одељење за информисање"

Inicijativu sa odgovorom od Sekretarijata za saobraćaj poslali smo na adrese: Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.
07-07-2019 14:22:21
Dobili smo odgovor od komunalne inspekcije GO Novi Beograd:

"Поштовани,

Обавештавамо вас да смо вашу представку проследили Одељењу за грађевинске и комуналне послове и инвестиционо пројектовање - одсеку за инвестиционо пројектовање ГО Нови Београд.

С поштовањем,
Комунална инспекција ГО Нови Београд"
03-07-2019 16:43:44
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za inspekcijske poslove:

"Postovani,

Vas predlog za izgradnju parking na navedenoj lokaciji prosledjen je Direkciji za gradjevinsku zemljiste I izgradnju Beograda.

Sekretarijat za inspekcijske poslove"
24-06-2019 21:03:50
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: GO Novi Beograd, Sekretarijat za inspekcijske poslove, Sekretarijat za saobraćaj, Sekretarijat za investicije, Kabinet gradonačelnika.
23-06-2019 08:16:49
  
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI