nbg_sava Gradski krstaš


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 1950
Komentari (4)
Javni prevoz
  • Slučaj postavljen: 20-05-2019
  • Linija 67 - apsolutni kolaps
Blok 70a - Omladinskih brigada bb - Novi Beograd
  • Model aparata:
  • Marka aparata:
  • Originalni datum slike:
  • Obrada slike:
Posle gomile prijava na portalu busevi.com koje ne žalost ne daju nikakve rezultate, otvaram inicijativu da se autobuska linija 67 hitno dovede u red, jer sada ne zadovoljava minimalne kriterijume ni po jednoj tački (pouzdanost, tačnost, ispravnost vozila) - dakle potpuno je neupotrebljiva.

Naime, protekle nedelje (13.05. - 17.05.), polazak sa terminusa Blok 70a u 07:46 nije ostvaren ČETIRI OD PET dana! Ista situacija se desila i jutros! Autobus se jednostavno ne pojavi, odnosno u jutarnjem špicu napravi razmak između dva polaska od čak 30 minuta!!!

Da li je ovo pravi način da se putnici motivišu da ne koriste sopstvena vozila i da plaćaju prevoz? Od ove katastrofalne situacije jedino profitira lokalna taksi stanica, jer su ljudi prinuđeni da isti uzimaju svako jutro! Dokle tako?

Ako je problem sa pogonom Kosmaj - zašto se linija ne prebaci na neki drugi pogon koji neće biti maćeha ovom potezu?
Ako je problem sa brojem vozača - šta se radi po pitanju da se zaposle novi?
Ako je problem sa nedostatkom autobusa (i očigledno neispravnosti postojećih), kada će te silne stotine novih da stignu?

Putnici sa ove linije ne mogu da se oslone na 76 (interval od 35 do 75 minuta) i jedina podrška je linija 708 koja većini može da odgovara samo do GO "Novi Beograd". Uostalom, to bi već trebale sve nadležne službe da znaju i imaju kao informaciju (odnosno bar se nadam da metrike koje se prate nečemu služe).

Koja su konkretna i prava (odnosno trajna) rešenja ovog problema? Nemojte samo da neko izađe na teren za mesec dana i da se u tom trenutku desi da autobus zapravo dođe, pa da se ovo prolongira u beskonačnost...


Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (4)
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za inspekcijske poslove:

"Поштовани,

Ваша представка ће бити размотрена у складу са надлежностима Секретаријата за инспекцијске послове.

Срдачан поздрав.
Секретаријат за инспекцијске послове"
11-06-2019 18:38:06
Nismo dobili odgovor od nadležnih organa. Inicijativu smo ponovo poslali na adrese: Sekretarijat za inspekcijske poslove, Sekretarijat za javni prevoz.
10-06-2019 11:01:38
Ima li nekog odgovora? Jutros ista priča, polazak 07:46, od autobusa ni traga.
10-06-2019 07:48:12
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: Sekretarijat za inspekcijske poslove, Sekretarijat za javni prevoz.
20-05-2019 15:35:08
  
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI