vinca_307 Savesni građanin


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 1894
Komentari (5)
Problemi u saobraćaju
  • Slučaj postavljen: 24-04-2019
  • Изградња пута Миријево - Винча (3 тигања)
Нови пут ББ - Zvezdara - Beograd
  • Model aparata:
  • Marka aparata:
  • Originalni datum slike:
  • Obrada slike:
Слично као и са иницијативом за изградњом пута до Сланаца (https://www.mojainicijativa.com/index.php/inicijative/inicijativa/1767), постоји огромна потреба за изградњом директног пута између Миријева и Винче, који не би зависио од смедеревског пута, најспорије саобраћајнице у Србији.

Наравно да ни ова иницијатива неће доћи годинама, односно деценијама на ред, али боље икад него никад.

Тада можда секретаријат за јавни превоз пусти нову аутобуску линију, јер ће остати без изговора да аутобус тренутно из Миријева не може да се укључи на смедеревски пут (https://www.mojainicijativa.com/index.php/inicijative/inicijativa/1375)...

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (5)
Podrška za inicijativu! Svaka čast na želji da se naša okolina pokrene na bolje!
Tako je to kad državni službenici samo sede, šetaju šolje a građani rade njihov pored svog posla!
Podržite i ovu inicijativu:
https://www.mojainicijativa.com/index.php/inicijative/inicijativa/1884
26-04-2019 08:30:10
Какав конкретан и прецизан одговор! :)

Ништа, биће исто питање на сваких 6 месеци :)
25-04-2019 16:54:56
Dobili smo odgovor od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

"Poštovani,

Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, koji je usvojila Skupština grada Beograda, Direkcija nema planiranih aktivnosti na izgradnji predmetne saobraćajnice.

U saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove razmotriće se tehničke i finansijske mogućnosti da se predmetne aktivnosti uvrste u program uređivanja i dodele građevinskog zemljišta u narednom periodu, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem, kao i u skladu sa prioritetima dostavljenim od strane svih gradskih opština.

S poštovanjem,
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P."
25-04-2019 14:56:19
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za javni prevoz:

"Обавештавамо вас да је у захтеву странке постављено питање изградње новог пута на деоници од Миријева до Винче, због чега је потребно предметну иницијативу проследити ЈКП „Дирекција за градско грађевиоснко земљиште и изградњу Београда“, ул. Његошева бр. 84, е-маил: info@beoland.com.

Срдачан поздрав."

Čekamo odgovor pomenutog nadležnog organa.
25-04-2019 12:49:42
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, Sekretarijat za javni prevoz, GO Zvezdara i Sekretarijat za investicije.
24-04-2019 20:49:22
  
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI
Obaveštavamo vas da portal Moja inicijativa, jedinstveno mesto za prijem predstavki građana i njihovu distribuciju nadležnima, prestaje sa radom 16. aprila 2020. godine.
S obzirom na to da nakon više od 4 godine transparentnosti, entuzijazma i volontiranja nismo uspeli da zainteresujemo relevantne fondacije i institucije za podršku našem programu, prinuđeni smo na ovaj korak.
Pomenuta podrška je u ovoj situaciji neophodna kako bismo mogli da se na adekvatan način posvetimo unapređenju funkcionisanja aplikacije mojainicijativa.com, i, na taj način, rešavanju problema hiljada građana i organizacija kroz njihovu vidljivost za nadležne organe.
Zahvaljujemo se svima na učešću, pomoći i angažovanju u radu građanskog portala mojainicijativa.com, sa zajedničkim ciljem da svoje okruženje učinimo boljim mestom za život i rad.

Tim Moja inicijativa
Udruženje građana "Klikni glasno"