nbg_sava Gradski krstaš


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 1816
Komentari (4)
Prosveta
  • Slučaj postavljen: 23-03-2019
  • Blok 70a - Izgradnja osnovne škole
Dr Agostina Neta bb - Novi Beograd
  • Model aparata:
  • Marka aparata:
  • Originalni datum slike:
  • Obrada slike:
Inicijativu pokrećem iz dva razloga:

Na ovom potezu su izgrađena 4 velika "luksuzna" stambena naselja - Belvil, A Blok, Savada i Sakura park (trenutno u izgradnji), bez adekvatne škole u blizini, što je prosto neverovatno samo po sebi.

Drugi razlog je što bi se izgradnjom škole na ovom mestu (što je predviđeno i originalnim GUP-om iz vremena izgradnje naselja) sprečila mogućnost da nikne još jedna zgrada po principu "gde god nađeš zgodno mesto ti zgradu posadi", a koja bi potpuno urušila infrastrukturu koja je pred kolapsom.


Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (4)
Inicijativu sa novim opisom poslali smo na adrese: GO Novi Beograd, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
19-08-2019 20:34:33
Polugodišnji podsetnik za Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.
18-08-2019 18:31:34
Dobili smo odgovor od GO Novi Beograd:

"Poštovani,

obaveštavam vas da je, u skladu sa odredbama Statuta Grada Beograda, za osnivanje osnovnih škola i planiranje i realizaciju novih školskih objekata, isključivo nadležan Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu Gradske uprave grada Beograda (kome ste takodje uputili ovaj zahtev).

Nadamo se da će se vaša inicijativa realizovati u što kraćem roku.

Srdačan pozdrav
--
Gradska Opština Novi Beograd
Bulevar Mihaila Pupina 167
11070 Novi Beograd"
25-03-2019 10:49:04
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: GO Novi Beograd, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, Sekretarijat za investicije.
24-03-2019 06:50:48
  
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI
Obaveštavamo vas da portal Moja inicijativa, jedinstveno mesto za prijem predstavki građana i njihovu distribuciju nadležnima, prestaje sa radom 16. aprila 2020. godine.
S obzirom na to da nakon više od 4 godine transparentnosti, entuzijazma i volontiranja nismo uspeli da zainteresujemo relevantne fondacije i institucije za podršku našem programu, prinuđeni smo na ovaj korak.
Pomenuta podrška je u ovoj situaciji neophodna kako bismo mogli da se na adekvatan način posvetimo unapređenju funkcionisanja aplikacije mojainicijativa.com, i, na taj način, rešavanju problema hiljada građana i organizacija kroz njihovu vidljivost za nadležne organe.
Zahvaljujemo se svima na učešću, pomoći i angažovanju u radu građanskog portala mojainicijativa.com, sa zajedničkim ciljem da svoje okruženje učinimo boljim mestom za život i rad.

Tim Moja inicijativa
Udruženje građana "Klikni glasno"