Mile_od_ocaja Savesni građanin


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 1733
Komentari (6)
Poplava
  • Slučaj postavljen: 12-02-2019
  • Poplavljena ulica
Ugrinovački put 32. deo br. 48 - Zemun - Beograd
  • Model aparata:
  • Marka aparata:
  • Originalni datum slike:
  • Obrada slike:
Svaka veća količina padavina deo ulice Ugrinovački put 32. deo između brojeva 48 i 52 pretvori u jezero. Pešaci gotovo i ne mogu da koriste ulicu ukoliko nisu u gumenim čizmama. Na ulici bude i do 15 cm vode. Pored ove ulice, slična situacija je i u mnogim drugim ulicama.

Ukoliko nema padavina voda se povuče za jedan dan. Međutim, potrebno je što pre rešavati ovakve probeleme, jer građani zaslužuju normalne komunalne uslove.

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (6)
Dobili smo obaveštenje od Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

"Poštovani,

Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, koji je usvojila Skupština grada Beograda, Direkcija nema planiranih aktivnosti na izgradnji kišne kanalizacije u Ulici ugrinovački put 32. deo u naselju Altina.

U saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove razmotriće se tehničke i finansijske mogućnosti da se predmetne aktivnosti uvrste u program uređivanja i dodele građevinskog zemljišta u narednom periodu, a prema procedurama propisanim za kapitalne projekte koji se finansiraju ili sufinansiraju iz javnih prihoda i primanja u smislu zakona kojim se uređuje budžetski sistem, kao i u skladu sa prioritetima dostavljenim od strane gradske opštine Zemun.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je u prethodnom periodu, u naselju Altina 1, izgradila kolektor u Dobanovačkom putu sa kanalizacionom crpnom stanicom, izgrađena je sekundarna kanalizaciona mreža u ulicama Zire Adamovića, Vojni put 2 i saobraćajnici uz OŠ „Sava Šumanović“ kao i sekundarna fekalna kanalizacija u ulicama Bekile Abebea, Hemigvejeva, Zuke Džumhura, Pavla Vujsića.

Takođe, ugovorena je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju fekalne kanalizacije u naselju Altina 1 – III faza, koja obuhvata ulice Servantesovu (levi krak), Radenka Miševića, Slobodana Glumca i Vojni put Blok 1.

Navedenim radovima obuhvaćena je fekalna kanalizaciona mreža ukupne dužine oko 2000m.

Za ovu godinu planirano je pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kišnog kolektora u naselju Altina 2.

S poštovanjem,
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.
+381(11)20-41-300
info@beoland.com
Njegoševa 84, 11000 Beograd, Srbija
www.beoland.com"
22-02-2019 13:08:06
Dobili smo obaveštenje od komunalne inspekcije GO Zemun:

"ГРАД БЕОГРАД-ГРАДСКА ОПШТИНА ЗЕМУН
Одељење за инспекцијске послове
-Комунална инспекција-
Број: 355-123/2019
Дана: 20.02.2019. године
Земун, Магистратски трг бр. 1

Tim Moja inicijativa

ПРЕДМЕТ: Обавештење

У вези Ваше е-маил пријаве, наш број 355-123/2019 (иницијатива број 1733), а која се односи на неизграђену кишну уличну канализацију у Земуну, улици Угриновачки пут 32. део у насељу Алтина, обавештавамо Вас да сходно позитивним прописима који регулишу делатност и надлежност, као и делокруг рада комуналне инспекције немамо законских овлашћења да поступамо по истој.

С поштовањем"
21-02-2019 19:20:12
Dobili smo odgovor od JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija":

"Поштовани,

Обавештавамо Вас да на предметној локацији нема градкске канализационе мреже. За решавање поменутог проблема потребно је да се грађани обрате Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Срдачан поздрав,
ЈКП Београдски водовод и канализација"

Inicijativu sa odgovorom od JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" poslali smo na adresu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.
21-02-2019 19:02:51
Dobili smo odgovor od JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija":

"Поштовани-a,

Примили смо Ваше електронско писмо и захваљујемо што сте нам се обратили на овај начин.
Ваше писмо упутили смо надлежном сектору и очекујемо њихов одговор који ћемо Вам проследити чим га добијемо.

Срдачан поздрав.
ЈКП Београдски водовод и канализација"
12-02-2019 14:51:34
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za inspekcijske poslove:

"Поштовани,

С обзиром да је пријава прослеђена надлежном органу, инспекције Секретаријата за инспекцијске послове неће поступати по пријави.

Секретаријат за инспекцијске послове"
12-02-2019 14:50:36
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: GO Zemun, Sekretarijat za inspekcijske poslove, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, JKP Beograd put.
12-02-2019 08:30:49
  
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI