pavlovic maja Građanin


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 1589
Komentari (7)
Ulična rasveta
  • Slučaj postavljen: 10-10-2018
  • Neispravna ulicna rasveta
Pasterova br. 26 - Sopot
  • Model aparata:
  • Marka aparata:
  • Originalni datum slike:
  • Obrada slike:
Neispravna ulicna rasveta u Ul. Pasterova br. 26 traje vec 6 meseci od kad sam se prvi put obratila g-dinu Nebojsi Jovanovicu, koji jer rekao da ce slucaj biti resen. U medjuvremenu zvala sam vise puta I uvek dobijala isti odgovor. Od tada je proslo vec 6 meseci I niko nije izasao na teren. Posto ovde ljudi rano ustaju (oko 5 sati) ujutru je toliki mrak da me strah da prodjem, jer se nista ne vidi. Uskoro nam dolazi I zima (led i poledica), tako da ce I u popodnevnim casovima biti jako nebezbedeno da se prodje, a s obzirom da nam je ulica strma I ima dece koja se vracaju iz skole. Molim nadlezne sluzbe da izadju na teren I zamene sve neispravne sijalice u duzini od 500 m u Ul. Pasterovoj u celoj duzini u Ralji, kako se ne neko pao i povredio se. Unapred zahvalna

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (7)
Nema na čemu Majo. Vama hvala što aktivno učestvujete i pratite naš rad.
Kada budete u prilici slikajte trenutno stanje i sa dokaznim materijalom preko komentara zatvorite inicijativu klikom na opciju "Želim da... Zatvorim ovaj slučaj".
Nastavljamo dalje.
29-10-2018 21:13:42
Dana 29.10.2018, godine radnici Eps-a Sopot konacno su namestili sve neispravne sijalice u Ul. Pasterovoj do broja 26. Tako da je nasa ulica konacno osvetljena i hvala sajtu ''Moja inicijativa'' i radnicima Eps-a Sopot sto ste imali sluha da resite ovaj veliki problem. Pozdrav od Pavlovic Maje iz Ralje.
29-10-2018 18:12:37
Inicijativu sa novim dopisom poslali smo na adrese: GO Sopot (Odsek za inspekcijske poslove, Odsek za urbanističko - građevinske i komunalno - stambene poslove) i Javno komunalno preduzeće "Sopot".
16-10-2018 21:32:32
Dana 12.10.2018. god. radnici Eps-a Sopot izasli su na lice mesta u Ul. Pasterova, znaci da je moja inicijativa urodila plodom, ali samo delimicno. Zamenjena je samo jedna sijalica na cosku, dok je ostatak ulice Pasterova do broja 26 I dalje u mraku tj. ostale sijalice I dalje su ostale ugasene, pa molimo nadlezne sluzbe da zavrse zapoceti posao, jer nam jedna sijalica nije dovoljna da obasja celu ulicu.

Unapred zahvalna
16-10-2018 12:50:50
Dobili smo odgovor od JKP "Javno osvetljenje":

"Poštovani,

Reklamacije, za opštine Barajevo, Surčin, Grocka i ostale udaljenije opštine „JKP Javno osvetljenje Beograd“ ne prima.

Potrebno je da se obratite odgovarajućoj opštini i prijavite kvar.

S poštovanjem"
11-10-2018 16:33:52
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za energetiku:

"Поштовани,

Секретаријат за енергетику није надлежан за одржавање и изградњу функционалног јавног осветљења на приградским општинама.

Чланом 77. став 2. Статута града Београда ("Службени лист града Београда", бр. 39/2008, 6/2010, 23/2013), утврђено је да градске општине Барајево, Гроцка, Лазаревац, Младеновац, Обреновац, Сопот и Сурчин, обезбеђују услове за обављање и развој комуналних делатности на свом подручју, и за њихово обављање могу оснивати јавна предузећа, односно организовати обављање тих делатности у складу са законом и прописом града.

Према томе, потребно је да се странке обрате надлежној служби за обављање комуналних делатности на општини Сопот.

С поштовањем,
Секретаријат за енергетику
Одељење за јавно и декоративно осветљење
Тиршова 1/III
Градска Управа Града Београда
Република Србија
11000 Београд, Србија
tel: 011/360-5834"

Čekamo odgovor pomenute nadležne službe.
11-10-2018 16:32:52
Inicijativa sa linkom stranice je prosleđena na adrese: GO Sopot (Načelnik, Odsek za inspekcijske poslove, Odsek za urbanističko - građevinske i komunalno - stambene poslove), Javno preduzeće Direkcija za izgradnju opštine Sopot, Javno komunalno preduzeće "Sopot", JKP "Javno osvetljenje", Sekretarijat za energetiku i Sekretarijat za inspekcijske poslove.
10-10-2018 13:45:02
  
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI
Obaveštavamo vas da portal Moja inicijativa, jedinstveno mesto za prijem predstavki građana i njihovu distribuciju nadležnima, prestaje sa radom 16. aprila 2020. godine.
S obzirom na to da nakon više od 4 godine transparentnosti, entuzijazma i volontiranja nismo uspeli da zainteresujemo relevantne fondacije i institucije za podršku našem programu, prinuđeni smo na ovaj korak.
Pomenuta podrška je u ovoj situaciji neophodna kako bismo mogli da se na adekvatan način posvetimo unapređenju funkcionisanja aplikacije mojainicijativa.com, i, na taj način, rešavanju problema hiljada građana i organizacija kroz njihovu vidljivost za nadležne organe.
Zahvaljujemo se svima na učešću, pomoći i angažovanju u radu građanskog portala mojainicijativa.com, sa zajedničkim ciljem da svoje okruženje učinimo boljim mestom za život i rad.

Tim Moja inicijativa
Udruženje građana "Klikni glasno"