nbg_sava Gradski krstaš


Prijavljena inicijativa
Inicijativa broj 1390
Komentari (12)
Mostovi
 • Slučaj postavljen: 16-06-2018
 • Postavljanje pesackog mosta Blok70a - Ada Ciganlija
Savski kej bb - Novi Beograd
 • Model aparata:
 • Marka aparata:
 • Originalni datum slike:
 • Obrada slike:
 • Model aparata: iPhone SE
 • Marka aparata: Apple
 • Originalni datum slike: 2018:06:07 09:12:26
 • Obrada slike: 11.4
Veliki broj ljudi je misljenja da bi veza NBG - Ada bila izuzetno korisna za sve gradjanje Beograda.

Postavite nov komentar
Uz komentar priložite:
Komentari (12)
Inicijativu sa novim opisom i materijalima poslali smo na adrese: Sekretarijat za informisanje i Beokom servis.
21-10-2019 21:02:20
Kada će građani moći da glasaju za rešenje za ovaj most i kako? Pošto je najavljeno da će glasanje biti moguće preko beokom aplikacije, samo prođoše svi rokovi odavno.
20-10-2019 18:22:13
Inicijativu sa novim opisom i materijalima poslali smo na adrese: Sekretarijat za informisanje, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.
24-04-2019 21:19:33
Za koji mesec je najavljeno uklanjanje tramvajskog mosta; da li postoje precizne informacije gde će (baš tačna lokacija) i kada ovaj most biti premešten?


24-04-2019 18:54:23
Dobili smo obaveštenje od GO Novi Beograd:

"Postovani,

Ovim vas obaveštavamo da je ova opština uvek podržavala ideje koje su izuzetno korisne za njene gradjane, pa i ovu o postavljanju pešačkog mosta od bloka 70a do Ade Ciganlije, naravno ukoliko za to postoje realni uslovi. Iz vaše dosadašnje prepiske, više je nego očigledno da trajno rešenje, u smislu vaše inicijative, podrazumeva podnošenje zahteva/inicijative za izradu odgovarajućeg planskog rešenja, odnosno planskog akta Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove. Ova opština će, sa svoje strane, krajem godine, vaš predlog/inicijativu uvrstiti u predlog programa održavanja i uređenja javnih površina i isti proslediti nadležnim institucijama, s tim da se izbor za realizaciju projekata vrši na osnovu prioriteta, planskih i urbanističkih kriterijuma i materijalnih mogućnosti.

S poštovanjem
GO Novi Beograd"
05-10-2018 11:57:29
Inicijativu sa novim opisom, uputili smo na adrese: Sekretarijat za informisanje, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.
29-09-2018 18:23:17
Da li se možda sada zna nešto više nakon najavljene rekonstrukcije Savskog keja na Novom Beogradu? Tom prilikom je spomenuto da bi Zarićev most trebao da bude postavljen upravo na potezu bloka 70a. Postoje li neki planovi?
29-09-2018 08:36:57
Inicijativu sa novim opisom, uputili smo na adrese: Sekretarijat za informisanje, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P., Sekretarijat za investicije, GO Novi Beograd i GO Čukarica.
19-06-2018 21:50:49
U pitanju nije privremeni pontonski most, vec trajna veza. Ovo bi omogucilo znatno bolju vezu (pre svega novobeogradskih blokova) sa Adom Ciganlijom. Kao alternativni predlog bi mogao biti most koji prelazi i preko kraja Ade Medjice, sa spustanjem ka njoj.

Ovo bi znacajno popravilo kvalitet zivota i omogucilo gradjanima lak pristup svim rekreativnim sadrzajima koje Ada nudi, bez potrebe da placaju 150 dinara po osobi za prevoz camcem.


19-06-2018 18:20:29
Dobili smo odgovor od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove:

"Poštovani,

Ako se radi o privremenom pontonskom mostu, ovakva vrsta objekata, odnosno intervencija nije u delokrugu poslova iz nadležnosti Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda.

Trajno rešenje, a u smislu vaše inicijative, podrazumeva podnošenje zahteva/inicijative za izradu odgovarajućeg planskog rešenja, odnosno planskog akta, ovom Sekretarijatu.

S poštovanjem
Republika Srbija
GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
SEKRETARIJAT ZA URBANIZAM I GRAĐEVINSKE POSLOVE
Kraljice Marije br. 1/VIII-X
www.beograd.rs
urbanizam@beograd.gov.rs"
19-06-2018 15:27:44
 
INICIJATIVE U KOMŠILUKU
INICIJATIVU PRATI
Obaveštavamo vas da portal Moja inicijativa, jedinstveno mesto za prijem predstavki građana i njihovu distribuciju nadležnima, prestaje sa radom 16. aprila 2020. godine.
S obzirom na to da nakon više od 4 godine transparentnosti, entuzijazma i volontiranja nismo uspeli da zainteresujemo relevantne fondacije i institucije za podršku našem programu, prinuđeni smo na ovaj korak.
Pomenuta podrška je u ovoj situaciji neophodna kako bismo mogli da se na adekvatan način posvetimo unapređenju funkcionisanja aplikacije mojainicijativa.com, i, na taj način, rešavanju problema hiljada građana i organizacija kroz njihovu vidljivost za nadležne organe.
Zahvaljujemo se svima na učešću, pomoći i angažovanju u radu građanskog portala mojainicijativa.com, sa zajedničkim ciljem da svoje okruženje učinimo boljim mestom za život i rad.

Tim Moja inicijativa
Udruženje građana "Klikni glasno"